Reisverslag Rotterdam

Twijfel je of je Amsterdam of Rotterdam moet bezoeken? Dan is de beslissing eenvoudig: kies altijd voor Rotterdam!

Er zijn twee redenen:

a. In Rotterdam word je (meestal) wél in het Nederlands aangesproken. In Amsterdam lijken ze hun eigen taal vergeten te zijn. Opgelet: dat is niet altijd zo in Rotterdam. Een deel van het personeel in de horeca zijn buitenlandse studenten die geen Nederlands spreken en je dus in het Engels aanspreken. Maar dat is gelukkig niet overal zo. Nederland overheerst in Rotterdam. Gelukkig maar!

b. Amsterdam is een mierennest, zeker in het stadscentrum. Rotterdam is veel rustiger, open, kalmer, zelfs op een drukke marktdag.

We verbleven in het Savoy Hotel, op nauwelijks enkele minuten wandelen van het hart van de stad. Er viel niets op aan te merken: schone kamers, goed bed (met uitstekende kussens), schone badkamer, lekker ontbijt. We waren er toen de Ronde van Frankrijk net begonnen was, en dan was het wel vreemd om te zien dat je op de televisie zowat alle zenders kon nemen behalve Vlaamse. Maar goed, we waren natuurlijk niet naar Rotterdam getrokken om televisie te kijken. Dus geen erg.

Passende afbeelding op de hotelkamer

In Rotterdam valt ontzettend veel te zien, te doen, te eten en te drinken. Ik geef dan ook louter aan wat wij hebben gedaan, maar pin je er niet op vast – er valt ontzettend veel meer te doen.

Eten en drinken is alvast geen enkel probleem in Rotterdam. Op elk moment van de dag vind je wel een leuke plek om te borrelen of een volwaardige maaltijd te verorberen.

Enkele leuke plekken:

a. de hele Pannekoekstraat:
Bij brasserie Pierre hebben ze heerlijke wijn en kun je fantastisch borrelen. Heb je zin in een geweldige steak, dan is The Iron Lady een absolute must. Veel soorten steaks hebben ze niet, maar dat hoeft ook niet. De steaks die wij er aten, waren alvast super!
Ook in de rest van de straat is het zeker op een warme zomeravond knus en gezellig en je vindt er altijd wel een plaats.

b. de markthal:
Een beetje de te bezoeken locatie voor elke toerist en daarom voor sommigen niet meteen een trekpleister. Maar wij vonden het best leuk om de vele stands te bekijken. En geef toe, zo’n heerlijke stroopwafel, daar zeg je toch geen ‘nee’ tegen?

Het dak van de Markthal

c. de Fenix Food Factory:
Hier zijn we een beetje toevallig op gestoten, maar wat een geweldige plaats om iets bij het water te drinken! Binnen vind je ook een heel apart boekenwinkeltje.

d. Delfshaven:
Delfshaven is een Rotterdamse havenbuurt die je zeker eens te voet moet gaan ontdekken.
Wij gingen lunchen in Het Wapen van Delfshaven, waar we een heerlijke verse lunch met een geweldig ‘bakkie’ koffie kregen. Een absolute aanrader!

Het prachtige Delfshaven

e. het stadscentrum
Uiteraard moet je ook in het stadscentrum zijn, met zijn vele winkeltjes om in te snuisteren, pleintjes om te drinken, enz. Lekker eten kan natuurlijk ook. Wat dacht je van op en top Italiaans bij O’Pazzo? Wel op voorhand reserveren.

Er valt ongetwijfeld nog massa’s andere dingen te doen, maar wij hielden het tijdens dit weekend rustig, en met het mooie weer wilden we onze tijd niet binnen in musea doorbrengen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.