Recensie: Atelier Gist

Enkele jaren geleden gingen we eten in het nu niet meer bestaande driesterrenrestaurant Hertog Jan.

Kort daarna – we zeggen en schrijven 2015 – gingen we voor het eerst naar Histoire 32, een nieuw restaurant in de Molenstraat in Aalst. We werden er hartelijk verwelkomd door Laurence en waren meteen gecharmeerd door haar bijzonder non-conformistische aanpak. Ze nam bovendien de tijd om met haar klanten te praten. Een verademing!

De amuses die we kregen deden ons hard denken aan wat we bij Hertog Jan hadden gekregen. Dat was dus veelbelovend. Wel, we werden niet ontgoocheld. We hadden een meer dan aangename avond met uitzonderlijk lekkere en opmerkelijke culinaire creaties.

We kwamen geregeld terug en leerden Jason kennen door in het op de eerste verdieping liggende Burnt aan de ‘toog’ te zitten. Daar konden we de kookkunsten van Jason bewonderen terwijl Laurence ons op sociaal vlak en met heerlijke bijhorende dranken verwende.

Jammer genoeg kwam aan Histoire 32 en Burnt een einde. Niet getreurd, Jason en Laurence vonden een nieuwe stek in Goeferdinge, niet ver van Geraardsbergen. Daar gingen ze van start met Atelier Gist. Voorlopig valt er alleen buiten te eten, maar de binnenruimte wordt klaargemaakt. We kunnen nu al zien dat het een prachtige eetlocatie wordt.

Geen opsomming hier van alle gerechten die je bij Jason en Laurence kunt eten. Je moet ze gewoon gaan proeven en er ontzettend veel van genieten.

De aangepaste wijnen én bieren zijn steevast een verrassing. Geen wijnen of bieren die je in de supermarkt kunt vinden, maar speciale flessen die horen bij al even speciaal eten.

Geen wijn- of bierfanaat? Dan kun je je te goed doen aan de heerlijke zelfgemaakte sapjes van Laurence. Lekker, verfrissend en buitengewoon ongewoon.

Een laatste maar verre van onbelangrijke vermelding voor hun zuurdesembrood. Je kunt er van blijven eten. En voor Atelier Gist hebben ze nu ook pizzadeeg van zuurdesem gemaakt. Wat ze daar allemaal mee doen!

Kortom, als er één plaats is waar je dit jaar zeker nog heen moet, dan is het wel Atelier Gist. Maar doe ons een plezier en laat nog een plaatsje vrij voor ons.

Onze culinaire helden…
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.