Het failliet van de Belgische overheid

Minister Verlinden was er als de kippen bij om de bijeenkomst van duizenden jongeren in het Brusselse Terkamerenbos een kaakslag te noemen voor de mensen die in de zorg worstelen om iedereen te verzorgen.

Wat ze daarbij al te gemakkelijk vergeet, is dat de overheid zelf al een jaar lang kaakslagen uitdeelt en de overheid eenvoudigweg zaait wat ze heeft geoogst.

Al een jaar lang wordt onze jongeren alles maar dan ook alles ontnomen: school, hobby’s, elkaar zien. Het mag allemaal niet meer. Na een jaar worden ze dat beu en krijg je zaken als dit. Is het goed wat die jongeren deden? Neen. Is het begrijpelijk? Absoluut.

Vergeet ook niet dat een deel van deze jongeren ook kinderen zijn van mensen die ondertussen hun job hebben verloren of die hun levenswerk vernietigd zien door de onwetenschappelijke beslissingen van de overheid. Zo hebben onze ministers geen enkel cijfer over de besmettingsgraad bij de niet-medische contactberoepen. Alles is op veronderstellingen gebaseerd.

Ondertussen heeft niemand ooit zo vaak de woorden misschien en mogelijk in de mond genomen als onze virologen. Ze weten het gewoon niet. Dat is niets om zich over te schamen, maar geeft het dan ook gewoon toe en baseer geen beslissingen op het niet weten.
En één bepaalde viroloog, MVR, spuit ondertussen zijn extreem-linkse gedachtengoed, veracht openlijk zelfstandigen maar gaat wel voor geld bordjes draaien in een dwaas televisieprogramma. Dát soort mensen moet onze overheid advies geven? Hoe geloofwaardig is dat?

Is het daarom dat we een absurde treinraammaatregel krijgen of dat ministers durven te bepalen wie wel en wie niet bij ons thuis op toilet mag gaan?

Overigens blijkt dat onze overheid zelf geen lor geeft om haar eigen regels. De ministeriële besluiten die ons doen en laten willen regelen, hebben geen enkele juridische basis en gaan zelfs in tegen de grondwet. De voorzitter van een regeringspartij meldt dat hij de contactregels niet wil volgen. Waarom zouden wij het dan doen?

En dan hebben we het nog niet gehad over de bijwijlen absolute willekeur, de gigantische ongelijkheid tussen wie wel en wie niet de regels moet opvolgen, de ongerijmdheden en … de compleet falende vaccinatie waarop een bepaalde minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid zou mogen worden afgerekend. Maar net als zijn overheidscollega’s heeft deze man geen greintje integriteit. En dus evenmin gezag.

De kaakslag tegenover de mensen van de zorg komt dus niet van de jongeren, wel van de overheid die zich nooit ernstig heeft gedragen en als een duivel in een wijwatervat wild om zich heen sloeg met de meest bizarre en dwaze, op niets gestoelde maatregelen.

Een toenemende autoritaire houding zal een en ander niet helpen. Integendeel. Misschien is het wel een goede zaak dat de jeugd in opstand komt en deze overheid op haar plaats zet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.