De valkuil van innerlijke schoonheid

Misschien heb je deze uitspraak ook al eens gehoord: “Innerlijke schoonheid is belangrijker dan uiterlijke schoonheid”. Of citaten als:

Bieden die uitspraken jou ook troost? Misschien. Het staat in ieder geval vast dat ze niet kloppen.

Want laten we wel wezen, innerlijke schoonheid zonder uiterlijke schoonheid levert je in je leven niets op.

Het enige dat het gebrek aan uiterlijke schoonheid kan compenseren, is geld, veel geld. Of succes en macht. Dat is dan ook de reden waarom heel wat lelijke voetballers of zakenmensen toch een knappe vriend(in) of man/vrouw hebben.

Hector Herrera and Chantal Mato
Hector Herrera is niet meteen wat je een knappe voetballer zou noemen,
maar dat weerhield hem niet om een knappe vriendin te vinden…

Daarmee wil ik niet zeggen dat wie alleen innerlijke schoonheid heeft niets kan bereiken in het leven. Maar die zal toch bepaalde dingen moeten ontberen die wél binnen het bereik van mensen met uiterlijke schoonheid liggen.

Ik weet het, dit is een boude uitspraak en je zult ongetwijfeld wel de spreekwoordelijke uitzondering op de regel vinden.

Maar dit is ook deels te wijten aan de evolutie. Uiterlijke schoonheid komt evolutionair gesproken overeen met een betere gezondheid. Het zijn dan ook vaak de knapperds in onze maatschappij die in een machtspositie terecht komen.

Heb je dus een innerlijke schoonheid maar gaat die niet gepaard met een uiterlijke schoonheid, toon die innerlijke schoonheid dan zeker zo veel mogelijk, want ze verdient het om gezien te worden. Maar blijf wel realistisch met bepaalde verwachtingen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.