Alleen Elvis blijft bestaan (6)

Eerder al schreef ik over de prachtige muziek van Battlestar Galactica. Maar niet alleen de muziek van deze sciencefictionserie mag er meer dan zijn, ook de serie zelf is schitterend. Zo schitterend dat ik er graag een filmpje van toon in mijn eigen Elvis-reeks.

John Colicos

De acteur die je hier aan het werk ziet, is niemand minder dan de Canadees John Colicos. De naam klinkt je ongetwijfeld niet bekend in de oren, maar hij was een dijk van een acteur.

In Battlestar Galactica nam hij de rol van Baltar op zich, die het mensenras aan de Cylons verried. In sciencefictionmiddens is hij mogelijk nog meer bekend als de Klingon Kor uit Star Trek. Zijn laatste optreden was in een promotiefilm voor de herneming van Battlestar Galactica.

John Colicos stierf twintig jaar geleden op 71-jarige leeftijd. Hier ziet u ‘m nog eens in volle glorie:

In het filmpje merkte je zeker ook Lorne Greene (o.a. van Bonanza) en Lloyd Bridges op, eveneens twee klasseacteurs.

Wat mij betreft is de originele Galactica nog steeds het beste van het beste wat SF te bieden heeft, als je uiteraard bereid bent er rekening mee te houden dat de serie ondertussen meer dan veertig jaar oud is.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Comments

  1. Ik ben ook al sinds mijn kinderjaren een grote fan van de originele “Battlestar”-reeks, maar in vergelijking met Star Wars, vind ik de reeks wel enorm gedateerd.
    Van bij de lancering kreeg de reeks ook het verwijt heel erg schatplichtig te zijn aan Star Wars.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.