Mimi und Josi

Alleen Elvis blijft bestaan (4)

Er waren de voorbije jaren en er zijn ook nu nog diverse talentenjachten te zien op televisie. Je kunt er voor of tegen zijn, en in pseudo-intellectuele kringen wordt er al te vaak heel meewarig om gedaan, maar af en toe is er wel iets bijzonders te zien.

En heel soms ook iets wat wel heel uitzonderlijk is en je kippenvel geeft. We herinneren ons uiteraard allemaal wel Paul Potts en vooral Susan Boyle die de jury van Britain’s Got Talent met verstomming sloegen.

Maar er zijn ook bijzondere optredens waar je in onze media niets over hoort. Zoals twee zusjes in de Duitse versie van The Voice Kids van vorig jaar, de toen 15-jarige Mimi en 13-jarige Josi.

De uitdrukkingen op het gezicht van de coaches zeggen letterlijk alles. En meteen na hun auditie, roept het publiek hardop Zugabe, wat zoveel betekent als bis. Waarna de zusjes hun prestatie nog eens overdoen.

Nu is Creep van Radiohead een veel gecoverd nummer en op zich onnavolgbaar. Maar wat deze zusjes doen, is toch meer dan bijzonder. En dat ze deze wedstrijd vorig jaar wonnen, verbaast je ongetwijfeld niet.

Het is voor dit soort optredens dat deze wedstrijden bestaan … en wij kijken.

De zusjes hebben ondertussen een eigen YouTube-kanaal. Persoonlijk vind ik dat de jongste, Josi, de beste solostem heeft, maar Mimi zingt technisch nog een pak beter en doet het zwaarste werk wanneer ze samen zingen.

Mimi alleen aan het werk horen? Jij vraagt, ik draai:

Zijn er audities waar jij maar geen genoeg kon van krijgen?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.