Alleen Elvis blijft bestaan (3)

We hebben een prachtige en wondermooie wereld. De natuur zit af en toe spitsvondig maar tegelijk gruwelijk in elkaar. Voldoende stof om een leven lang gefascineerd te zijn en blijven.

Maar voor heel wat mensen is dat niet voldoende. Ze hebben meer nodig dan dat en geven zich vol overgave over aan allerlei sprookjes. En daar hebben ze best wat geld voor over. Als we zien wat er jaarlijks wordt uitgegeven aan homeopathie, astrologie, vermeende paranormaal begaafden, mediums, alternatieve geneeskunde, godsdienst en veel meer, dan blijken die sprookjes heel erg in trek te zijn.

En toch is de wereld zonder die sprookjes al meer dan voldoende fascinerend.

Maar de media vinden het pad van de sprookjes soms heel aantrekkelijk. En dan geven ze kwakzalvers allerhande een forum dat ze niet verdienen.

Dara Ó Briain, de Ierse komiek en presentator, gaat hierin zwaar tegenin. En ik kan ‘m alleen maar gelijk geven. Steek alle kwakzalvers en oplichters in een zak en sla er dan hard op met een stok.


En jij? Geef jij je zuurverdiende centen uit aan kwakzalvers? Ben je zo overtuigd van hun gelijk dat je échte wetenschap afvalt?

Ik haal alvast een beetje soelaas uit het feit dat homeopathie in eigen land op de terugweg is. Zouden mensen dan toch het licht beginnen te zien?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.