De wonderlijke muziek van Hidden citizens

Zowat anderhalf jaar geleden keek ik naar de televisieserie The Shannara Chronicles, leuke fantasy. Wat me bij elke aflevering trof, was de intrigerende en ietwat bombastische muziek. Het ging om Until We Go Down van Ruelle (echte naam: Maggie Eckford).

Ruelle is een van de zangeressen die regelmatig te horen is bij Hidden Citizens, een onbekende groep muzikanten die voor heel wat films en televisieprogramma’s muziek maakt. Die muziek bestaat doorgaans uit covers van bekende nummers die steevast op dezelfde manier zijn gemaakt.

De nummers beginnen langzaam, bouwen langzaam op tot een groot, bombastisch geheel om opnieuw langzaam en rustig te eindigen.

Het is heel bijzonder wat ze met de bekende nummers hebben uitgevoerd. Luister maar even naar hoe hun versie van I Ran (So Far Away) van A Flock of Seagulls klinkt:

Op Spotify heb ik een afspeellijst gemaakt van al hun muziek. Ga die zeker ontdekken en beluisteren!

Ik ben het uiteraard aan mezelf verplicht te eindigen met het geweldige nummer van Ruelle, dat ik eerder al liet horen in mijn artikel over onze nationale klassiekemuziekzender met oogkleppen. Haar muziek en die van Hidden Citizens leent zich prima voor symfonische orkesten en bijhorende koren. Geniet van deze geweldige versie door het Deens Nationaal Symfonisch Orkest en Ruelle!

En? Kan de muziek van Hidden Citizens en Ruelle je bekoren?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.