Vijf kilometer zonder verpinken

Precies een maand geleden schreef ik hier dat ik goed bezig was met Start2Run, de app van Evy Gruyaert en Energy Lab die ons moet doen lopen. Ik koos voor het programma ‘je eerste 5 km’ waarbij het de bedoeling is om als van nul af aan beginnend loper na tien weken 5 kilometer of een half uur te kunnen lopen zonder stoppen.

Vandaag viel de dertigste en laatste sessie van dit programma en het was de bedoeling om 32 minuten lang te lopen. Bij sessie 29 was het me niet gelukt om 30 minuten aan één stuk te lopen. Maar hey, dit is een nieuwe poging.

En jawel. Niet alleen liep ik 32 minuten zonder stoppen of wandelen, omdat ik de 5 km nog niet had bereikt – 10 km/u is me echt te snel – liep ik gewoon door en haalde ik na 36 minuten 5 kilometer. Zonder te stoppen of te wandelen!

Knettergek, toch?

Had je me tien weken gezegd dat ik vandaag 5 km zonder stoppen of wandelen zou kunnen lopen, ik had je gek verklaard. En ja, ik heb in die tien weken Evy meer dan eens goed gek verklaard. Geef toe, eerst vier volle minuten lopen, dan zeven, dan tien, dan vijftien en dan zelfs een half uur, op tien weken tijd? Het idee alleen al was telkens opnieuw knettergek.

Maar kijk. Evy heeft gewoon gelijk gekregen. Het ging niet altijd even vlot of super maar niet volhouden stond niet in mijn woordenboek. De app van Evy zit dan ook bijzonder vernuftig in elkaar. Je moet je uiteraard wel aan het schema houden en niet meer of minder lopen dan ze je vragen. Meer lopen kan, zeker bij beginners, tot kwetsuren leiden en dan ben je nog niet thuis.

Na precies tien weken…

Onontbeerlijke informatie

Ik ga in ieder geval blijven lopen. Ik heb de smaak te pakken. En om zeker te zijn dat ik alles goed doe, heb ik ook het ideale boek in huis: Go Run van Josefien De Bock (de queen of running). Onontbeerlijk, met echt wel alle informatie en antwoorden op alle vragen die je maar kunt bedenken, zowel voor de beginnende loper als ikzelf, als voor de meer ervaren loper. Haal het zeker in huis!

En jij, loop jij ook met deze geweldige app?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.