Notion – dé perfecte kennisdatabank van je leven

UPDATE 2021: Ondertussen ben ik definitief teruggekeerd naar OneNote. Lees hier waarom.

Een goede week geleden vroeg ik mijn netwerk op LinkedIn of ze geen goede contentkalender kenden voor marketingposts.

Ik kreeg heel wat goede tips en ontdekte een tool die veel meer dan een contentkalender was. Stel je voor dat je OneNote, Evernote, Trello, Dropbox en veel meer in één zou krijgen.

Wel, dan krijg je Notion. Lang gedelen dat ik nog zo enthousiast was over nieuw ontdekte software.

Notion kun je beschouwen als een gigantische kennisdatabank waarin je letterlijk alles uit je persoonlijke en professionele leven in kwijt kunt. Je kunt het zo gek niet bedenken: kalenders, takenlijsten, informatie, databanken, boekenoverzichten, video’s, en veel veel veel meer. Je kunt ook bestanden (pdf, Excel, Word enz.) toevoegen.

Notion is gewoon prachtig!

Naast het functionele is er ook het esthetische aspect. Je kunt in Notion alle mogelijke pictogrammen, hoofdingsafbeeldingen, enz. gebruiken. En er is ook een donker thema.

Maar niet iedereen kan gemakkelijk zelf pagina’s ontwerpen in Notion. Daarom zijn er tientallen sjablonen en er komen er voortdurend bij. Ook op het YouTube-kanaal van Notion en dat van Marie Poulin kun je talloze filmpjes vinden die je helpen. Maar wees gerust, Notion is echt eenvoudig in gebruik.

Tot voor ik Notion leerde kennen, plaatste ik alles in OneNote. Dat was een echte parel van Microsoft. Maar het bedrijf gaf OneNote na versie 2016 nagenoeg op. Er kwam wel een nieuwe, gratis app, maar die kwam zwaar te kort in vergelijking met de oude software. In de afgelopen week zette ik alles over van OneNote naar Notion. Het is dagelijks het eerste programma dat ik open.

En dus is er nu Notion. De app is gratis voor wie er mee aan de slag gaat. Pas als je er heel veel informatie in steekt, meer dan een derde van een boek als Het Verdriet van België, dan wordt het betalend. Maar voor 3 dollar per maand (als je jaarlijks betaalt), mag je de software zeker niet links laten liggen.

Notion kun je gebruiken op de pc, Mac, smartphone (zowel Android als iOS) enz. Kun je even niet op het internet, dan kun je er ook offline in werken. Zodra je online gaat, wordt alles gesynchroniseerd.

Ook zin om met Notion te beginnen? Surf dan snel naar notion.so en deel nadien hier je ervaringen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Comments

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.