Betere koffie dankzij OrCoffee

Een van de typische kenmerken van zelfstandige vertalers is dat ze verzot zijn op koffie. Dat geldt uiteraard niet voor iedereen, maar het aantal koffieliefhebbers in onze sector is groot.

Ik zet zelf al enkele jaren heerlijke koffie met een French Press (ook cafetière genoemd). De bonen, die ik zelf maal, haal ik bij Koffie en thee Or in de Molenstraat in Aalst. Veerle biedt je de allerlekkerste bonen die bij jouw smaak passen.

Koffie en thee Or in de Molenstraat in Aalst – dé beste koffiebonen van de stad!

Maar koffie maken kan uiteraard altijd beter. Maar waar leer je de allerbeste koffie maken? Eenvoudig: bij OrCoffee.

French press

In hun school kun je van alles over koffie leren: de beste filterkoffie zetten, een inleiding tot koffie en cupping (proeven van koffie), opleiding tot barista, het opstarten van je eigen koffiebar. Kortom, zowel voor particulieren die meer over deze heerlijke drank willen weten als voor mensen die er hun boterham mee willen verdienen.

Deze ochtend meldde ik me aan voor de workshop waarin je in een halve dag uitstekende filterkoffie leert zetten.

Lesgever van dienst was Wouter Helsen. Hij leerde ons eerst wat de verschillende onderdelen zijn die de smaak van koffie beïnvloeden. Dat zijn er niet minder dan zeven!

Wouter toonde ons vervolgens hoe we koffie moesten zetten met de V60, de Kalita, de Chemex, de French press en de AeroPress.

Vijf manieren van koffie zettenn: v.l.n.r. V60, Kalita, French Press, Chemex, AeroPress

Boeiend, maar niets zo leuk en leerrijk als het zelf doen, natuurlijk. Twee uur lang zetten we koffie, leerden we proeven en deden daarbij diverse experimenten om te ondervinden hoe kleine wijzigingen de smaak kunnen beïnvloeden. We leerden heel wat bij.

Echte koffie leren zetten…

Ik merkte dat de French press wel degelijk het beste koffiezetmiddel voor mij was, maar dat ik toch wel enkele kleine dingen fout deed.

Experimenteren en proeven maar!

Deze namiddag deed ik de proef op de som. Ik maakte koffie als voorheen, maar ik hield rekening met de tips die Wouter me geleerd had. De gemaakte koffie bleek inderdaad stukken beter dan wat ik tot gisteren maakte.

Missie geslaagd dus. Dankzij de workshop van OrCoffee en de gedegen kennis van Wouter maak ik voortaan nóg betere koffie thuis. Dankjewel, OrCoffee!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.