Op uitstap naar Middelburg en Goes

Vorig weekend bezochten we na lange tijd nog eens Zeeland. Deze keer niet naar de kust of naar Zierikzee, maar wel naar hoofdstad Middelburg en Goes.

Middelburg ligt op het voormalige eiland Walcheren, Goes op het schiereiland Zuid-Beveland.

Middelburg is een typische provinciehoofdstad, zij het iets kleiner dan we in eigen land gewoon zijn. Ook al was het frisjes – geen tien graden – toeristen van heinde en verre doen ook deze stad aan.

Geen typisch café met terras voor ons. Wij gingen binnen in een echte, authentieke bruine kroeg: De Zaak. Omdat we de eerste klanten van de dag waren en alleen in het café zaten, kwam de eigenaar een praatje met ons slaan. Heel fijn, want hij legde ons uit waar we interessante dingetjes konden zien die toeristen doorgaans overslaan.

Een van de vele leuke tekstplakkaten die je in De Zaak vindt.

We kozen ervoor om de slordige tweehonderd treden van Sint-Jan niet te beklimmen, maar kochten na een lichte lunch in Brasserie 1600 (de naam verwijst naar het tijdstip van de oudste geschriften over het gebouw waarin de brasserie zit) nog overheerlijke bolussen bij Bliek Meesterbakkers. Een must wanneer je Zeeland aandoet!

Voor wie en bolus niet kent, het is sappig en kleverig gebak met bruine suiker en kaneelpoeder. Overheerlijk bij een kop koffie!

Daarna ging het richting Goes. En Goes bleek een voltreffer en aangename verrassing.
Goes is een echte winkelstad met een prachtig stukje natuur in het centrum:

Ongelooflijk heerlijk en aangenaam wandelen in de natuur van Goes!

We genoten van het snuisteren in de vele winkeltjes, van het drinken van een lekkere warme chocomelk op het marktplein en vooral van kaaswinkel Koetshuysch Kaas.

Koetshuysch Kaas in Goed – héérlijke kaas! Wij gingen vol overtuiging voor de overjarige kaas.

Kortom, wie er een dagje op uit wil en Nederlandse gezelligheid en vriendelijkheid zoekt, die komt in Middelburg en Goes alvast niet bedrogen uit. We keren zeker terug, maar dan wel als het iets warmer is.

We voegen er graag nog aan toe dat parkeren in de onder- of bovengrondse parkings maar een fractie kost van bij ons. Qua infrastructuur kunnen we overigens nog een puntje zuigen aan de Nederlanders.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.