JETIE: onbevangen jeugdtoneel

Gisteravond was ik aanwezig op de première van het stuk ‘De Heksen’ door JETIE: Jongeren en Toneel in Erembodegem.

De Heksen is een verhaal van Roald Dahl onder een regie van Pieter Klinck. Maar de mensen van JETIE brengen altijd wel persoonlijke, vooral humoristische, en Aalsterse accenten aan.

Zoals ik dat gewoon ben van Jetie, kreeg ik een onversneden totaalspektakel: spraak, zang en dans, afgewisseld met bizarre twisten en gekke woordspelingen.

(foto: Amanda Clauwaert)

Maar wat het toneel van JETIE misschien wel het meest typeert, is dat zelfs wie de acteurs persoonlijk kent, die personen helemaal vergeet zodra het toneel van start gaat en je alleen personages ziet. Vertellen en een verhaal brengen, daar zijn ze bij JETIE ongemeen sterk in.

Kortom, gedurende bijna anderhalf uur word je ondergedompeld in een andere wereld met een fijn verhaal, prima vermaak, een lach en een traan. Ideaal om er een leuke avond van te maken.

Een speciale vermelding overigens voor de mensen van het decor en het licht, die met hun vernuft het toneelspel nog beter uit de verf doen komen.

(foto: Amanda Clauwaert)

Wie de voorstelling van dit jaar nog wil zien, moet zich haasten. Voor deze namiddag en volgende vrijdag en zaterdag zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Laat het zeker niet aan je voorbijgaan. Er kan geen televisie-uitzending of andere activiteit tegenop!

(foto: Amanda Clauwaert)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.