Salvation, Ella Fitzgerald en Spotify

Wat hebben deze drie met elkaar gemeen, hoor ik je nu vragen. Wel, soms kan een heel klein detail je leven heel erg verrijken.

Ik ben op dit moment aan het kijken naar het eerste seizoen van Salvation, een science-fictionreeks waarin de aarde wordt bedreigd door een gigantische asteroïde die volgens de berekeningen over 186 dagen de aarde vol zal treffen.

In de recentste aflevering die ik zag (spoiler alert!), zaten twee protagonisten van het verhaal gevangen in een kamer in Moskou met als enige gezelschap enkele oude platen.

Er wordt een plaat opgelegd en de stem van Ella Fitzgerald weerklinkt, waarop een protagonist verklaart dat ze Ella altijd al graag heeft horen zingen. Welk nummer het was, weet ik niet, maar het klonk inderdaad mooi.

Daar komt Spotify in het verhaal, want welk medium geeft je gemakkelijker tot alle muziek die je maar wenst? Meteen Best of Ella Fitzgerald opgezet en genoten van de oude maar heerlijke muziek. Lekker jazzy maar ook swingend!

En zo zijn nieuw, oud en opnieuw nieuw helemaal met elkaar verbonden.

Welke mooie, oude muziek heb jij al leren kennen via nieuwe media?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.