Overal online radio

Luister jij nog naar gewone radio in de auto, of ben je al overgeschakeld op eigen speellijsten of een streamingdienst als Spotify?

Ikzelf ben al een tijd geleden overgeschakeld op online radio. Want op onze FM-band (maar evenzeer op DAB+) valt dankzij de ene incompetente mediaminister na de andere uitsluitend eenheidsworst en slechte ontvangst te ontdekken. Er zijn wel enkele interessante zenders, maar die zijn slechts heel lokaal te ontvangen.

Dus zodra de autorit een kwartier of langer duurt, gaat de 4G van m’n smartphone aan en luister ik via TuneIn Radio naar een van de tienduizenden zenders ter wereld, zonder de podcasts te vergeten.

Mijn huidige zenderlijst in TuneIn Radio,
maar die groeit nog aan …

Dat verbruikt veel data, zeg je? Wel, dat valt heel goed mee. Als je per dag twee uur online in de auto luistert, wat toch niet weinig is, dan ben je op maandbasis minder dan 4 gigabyte kwijt. En dat kost tegenwoordig echt niet zo veel meer.

Smartphone, Bluetooth (of kabel)
en 4G aan en alles is klaar.

Dat betekent ook dat je niet langer gebonden bent aan de lokale zenders. Een station uit Nieuw-Zeeland knalt even lekker uit de luidsprekers van je auto als pakweg Studio Brussel. En wie echt naar nieuws wil luisteren in plaats van een zogeheten nieuwszender met meer muziek dan nieuws (VRT Radio 1) , heeft keuze te over!

In tegenstelling tot DAB of FM is het me nog nooit voorgevallen dat de 4G-verbinding wegviel. Ook in de diverse tunnels van ons land kan ik naar al die online zenders blijven luisteren.

Verkeersinformatie hoef ik evenmin te missen. Zodra de zender waarop de FM-tuner van de auto is afgestemd verkeersnieuws geeft, wordt de internetradio onderbroken. Na de info wordt automatisch opnieuw overgeschakeld. Idem wanneer iemand me belt.

Kortom, de incompetente mediaminister mag lustig verder klungelen met FM en DAB en daarbij de wetten blijven overtreden, ik luister ook in de auto naar online radio.

Wat zijn jouw favoriete online zenders?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.