Journey, een speciale dagboekapp

Telkens als ik iemand over Journey vertel, vindt mijn gespreksgenoot het zo’n fantastische app dat die onmiddellijk moet worden gedownload.

Maar wat kan er zo bijzonder zijn aan een app die uiteindelijk niet meer is dan een soort dagboek?

Het leuke aan de app is dat hij zowat alles kan bewaren: uiteraard tekst, maar ook foto’s, filmpjes, locatie, weer enz. Als ik met een goede vriend(in) heb afgesproken voor een lunch, dan kan ik dat even melden, er een selfie aan toevoegen en de app plaatst er vanzelf ook de locatie (tot op huisniveau) en het weer van de dag bij. En dat kost je hooguit dertig seconden.

Dat hoeft overigens niet op het moment zelf. Ik kan het ook na de lunch of die avond nog doen. Journey neemt het tijdstip van de foto automatisch over.

Wie graag reist en bij uitbreiding iedereen kan op de interne Google-kaart zien waar precies ze welke foto’s hebben genomen.

Maar de app kan ook therapeutisch werken. Hoeveel mensen vallen niet in de typische Facebookval, waarbij ze zien wat anderen allemaal doen en dan hun eigen leventje maar niets achten? Niet met deze app. Zelfs als je maar enkele keren per maand iets plaatst, dan nog kun je na verloop van tijd overschouwen wat je allemaal hebt gedaan. Blijkt dat je toch niet zo’n oninteressant leven hebt!

Wie een levenslange licentie koopt (minder dan 5 euro), kan ook de hele inhoud (of een deel ervan) exporteren naar Word of pdf. Handig voor wie wil archiveren wat hij of zij het afgelopen jaar allemaal gedaan heeft.

Overigens geen nood als je je smartphone kwijtraakt of die crasht. Een kopie van alles wordt op Google Drive bijgehouden zodat je met een nieuwe telefoon zo verder kunt.

En uiteraard kun je alles helemaal priv├ę houden. En wil je toch delen, dan kan ook dat.

Ik vind Journey een schitterende app, al gebruik ik ze nog net iets te weinig naar m’n zin. Misschien moet ik zelf nog eens dit leuke introductiefilmpje bekijken:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About the author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.